ΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ....

ΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ....


Με αφορμή ένα τρυφερό βίντεο που προβάλλεται τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο μπήκαμε στον πειρασμό να μοιραστούμε μαζί σας την προτροπή του συναδέλφου εκπαιδευτικού από την Φλόριντα των Η.Π.Α.
Ενθαρρύνουμε καθημερινά τα παιδιά μας, τονίζουμε τα καλά τους στοιχεία...τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην οικογένεια..
Μπορείτε να δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Πρόκειται για την καθημερινότητα μέσα στην τάξη ενός ειδικού δασκάλου του Chris Ulmer, που ζει και εργάζεται στη Φλόριντα των Η.Π.Α.και που ξεκινάει την κάθε μέρα του με τον μοναδικό και αξιοθαύμαστο τρόπο που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο.


Στις σχολικές τάξεις σε όλο τον κόσμο, γράφει ο δημοσιογράφος, κάθε μέρα ξεκινάει πάντα με την πιστή τήρηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας. Ανακοινώσεις, προσευχή ίσως, ημερομηνία... Στην τάξη όμως αυτού του ξεχωριστού εκπαιδευτικού ξεκινάει με τη δράση "Φόρος τιμής σε σένα" (σε ελεύθερη μετάφραση Pledge of Allegiance).
Κάθε μέρα στην τάξη του Chris ξεκινά με ένα δεκάλεπτο όπου ο εκπαιδευτικός απευθύνεται σε έναν έναν ξεχωριστά μαθητές του και τους λέει πόσο ευχαριστημένος είναι από τους ίδιους τονίζοντας στον καθένα τα καλά του στοιχεία.
"Χαίρομαι που είσαι στην τάξη μου"
"Μ' αρέσει πολύ το χιούμορ σου"
"Είσαι καταπληκτικός στο ποδόσφαιρο"
"Όλα τα παιδιά στην τάξη σ' αγαπούν"
είναι μόνο κάποιες από τις φράσεις που ακούνε τα παιδιά πρωί πρωί κάθε μέρα.
Είναι μια πράξη που όπως παραδέχεται ο εκπαιδευτικός δεν την ξεκίνησε αποσκοπώντας κάπου... απλά του "βγήκε " αυθόρμητα.
Τα παιδιά μετά από την καθημερινή τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεικόνα τους παρατηρήθηκε ότι βελτιώθηκαν πολύ (σημείωσαν αξιόλογη πρόοδο σε επίπεδο λόγου και δράσης - μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για ειδικά παιδιά από στερημένο οικογενειακό περιβάλλον).
Βλέποντας το βίντεο εισπράξαμε κυριολεκτικά όλα τα θετικά συναισθήματα τόσο του εκπαιδευτικόύ όσο και των παιδιών και είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιδέα να το εφαρμόσουμε όχι μόνο στις τάξεις μας... αλλά και στα σπίτια μας...
Τι λέτε; Ας το δοκιμάσουμε... Δεν στοιχίζει τίποτε μια καλή κουβέντα στα παιδιά μας και στους αγαπημένους μας, αντίθετα.. θα προσφέρει εξαιρετική ενίσχυση στην αυτοεικόνα αυτού που θα δεχτεί τα λόγια και ανακούφιση σε εκείνον που θα τα πει

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ