ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ


...Ναι, χθες, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, το επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά αυτό...

Τρώμε σωστά, απ' όλα, με μέτρο και γυμναζόμαστε!!!
Υποδεχθήκαμε και φέτος με χαρά στο Νηπιαγωγείο μας τη διατροφολόγο του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας κ. Μαρία Βάσιου που μας μίλησε μέσα από το παραμύθι της, με τον μοναδικό της ολοζώντανο, κεφάτο τρόπο για την σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης που εφαρμόζουμε στο Νηπιαγωγείο μας, η διατροφολόγος παραβρέθηκε κατά την ώρα του προγεύματος/πρωινού στο χώρο του σχολείου μας, είδε και συζήτησε το περιεχόμενο του γεύματος των παιδιών, έδωσε συμβουλές, επιβράβευσε και ενίσχυσε τις καλές διατροφικές συνήθειες των παιδιών.





Στη συνέχεια με ιδιαίτερα παιγνιώδη τρόπο (χρήση κουκλών κουκλοθεάτρου) αφηγήθηκε στα παιδιά παραμύθι σχετικό με τη διατροφή, αλληλεπίδρασε με τα παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις/απορίες τους και τους έδωσε πολλές εναλλακτικές σχετικά με τροφές που δεν θέλουν να εντάξουν στη διατροφή τους.


Τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα ακούγοντας το παραμύθι...συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας και διασκέδασαν καθώς μοιράστηκαν τις διατροφικές τους εμπειρίες και συνήθειες με τις κούκλες της διατροφολόγου μας.

Ευχαριστούμε πολύ, όλοι μας, και ... υποσχόμαστε να τηρήσουμε όλα όσα μάθαμε!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ